android emulator - How do I add another keyboards into Remix OS (Vietnam, Cambodia, Thailand Keyboards)

I have a problem which are I cannot add another keyboards namely, Vietnam, Cambodia and Thailand. I cannot change the Keyboard from English language to Vietnam, Cambodia and Thailand languages. I have tried Khmer Smart Keyboard, Cambodia Keyboard APK and Phum Keyboard for Cambodia keyboard; Keyboard ManMan, Gadgetdoor Thai Keyboard, Thai Gingerbread KB and Thai Pack Without ALM97774503 for Thailand keyboard.My host OS is Windows 7. I use VM-ware player to run Remix OS and Remix OS is marshmallow. How do I add another keyboards into Remix OS ple...Read more

Nativescript project running with Visual Studio Emulator

I have a Nativescript application that I'm developing using VS Code and have no issues when I try to run it using the Nativescript launch configurations from the Nativescript extension, when I'm using a real device connected with USB or when I use one of the android-sdk emulators.Now I need to run Hyper-V on the machine too and those emulators cannot run when hypervisor is on. So I downloaded and installed Visual Studio Android Emulator which runs fine when I launch it manually.Problem is that the nativescript project doesn't recognize this dev...Read more

android emulator - Xamarin.Forms ListView, how to set RowHeight?

The ListViewin Xamarin.Forms has a RowHeightproperty, but it seems no matter what height I set it to.I use Visual Studio 2013, I have the business edition license for Xamarin and I use the Android emulator MonoForAndroid_API_15 and i believe I have the latest version of everything involved. As of yet I can't run iOS or WinPhone emulators, so I can't compare. Is this just an issue of the Android emulator or is setting the RowHeight property not correct?Here is my inherited ContentPage (note that I set RowHeight):public class QuizzesPage : Cont...Read more

Visual Studio 2015 Cannot connect to Android Emulator

I have created a blank Android Native C++ project using Visual Studio 2015 Preview. When I click to run it on the emulator, the emulator will load but I always get the following error and cannot run the app on the emulator.3>Starting emulator...3>Error installing the package. The device '169.254.191.177:5555' is invalid or not running. Please switch to another device, or use the Android Virtual Device (AVD) Manager to start a compatible emulator, or connect a compatible Android device.3>The device is invalid or is not running.Would this be bec...Read more

frame rate - Displaying CPU usage and FPS in an Android Emulator

I have set up my DDMS to work with the emulator and display the processes running etc. but in the Dev Tools of my emulator it firstly wont let me tick the Show CPU Usage box, and secondly I do not seem to have an option to display the FPS which apparently, according to sources on the internet, is possible to do.Has anyone had this trouble and know how I can solve it and display CPU usage and FPS as my android game is running?Thanks...Read more

How to get root access on Android emulator?

I have All Android SDK versions(from 1.5 to 2.3.3), and I tried many methods for getting root in Android emulator. I don't use any Android device and test everything on emulator(AVD).I need to get root access in any one of the Android emulator to use the 'iptables' and 'busybox' functionality. And to use iptables I must have root access. Atleast 'su' command should execute in the terminal emulator. I also installed z4root application, But it takes very long time and doesn't finish rooting, and gets stuck. some say that if we downgrade the syste...Read more

Android emulator shows nothing except black screen and adb devices shows "device offline"

I am just trying to start development in Android. So, the problem is that when I try to launch an emulator by issuing the command emulator @A2 , an emulator comes up on the screen. But even after waiting for as long as 2-3 hrs, all it shows is a black screen. Not even the android home screen or the android logo. Just a black screen. And while initially "adb devices" shows the emulator as offline.after 2-3 minutes the list of attached devices becomes blank.I searched all over net and tried all the steps mentioned there like kill and restart adb,...Read more

hyper v - Visual Studio 2015 RC Emulator for Android doesn't start

I have a problem with the Visual Studio 2015 RC Emulator for Android. The emulator is not starting when I'm starting debugging (F5) nor from "Tools > Visual Studio Emulator for Android...". The process is stuck on "Preparing virtual machine" and there is a "Xde.exe" process with 0% CPU usage in Task Manager. This happens for all virtual machines. Previous emulators (pre-RC) were working just fine. The necessery APIs (19 and 21) are installed according to SDK manager.I have tried re-installing Visual Studio and also repairing it but it didn't he...Read more

Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched

I tried working the Hello World application and the emulator freezes after it flashes the Android start screen. The home page is not shown. The last display on the console is Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...I tried reinstalling Eclipse and Android again. It still did not work. Also the console does not show any errors. The log cat has the following errors: 06-18 20:39:11.543: ERROR/flash_image(544): can't find recovery partition 06-18 20:39:11.843: ERROR/vold(538): Error opening switch name path '/sys/class/switc...Read more

<Application>Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched

i am using Android since 2 months or so. and last week i have installed Android on a PC . it was working good.but since yesterday , when i try to run application it starts the Emulator and got stuck at a place[TouchCalculator] Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...after a long wait.. it shows a message and fails to load ..kindly help me in this regard.Thanks A.Q.Ghouri...Read more

How to connect Visual Studio 2015 Android Emulator to network?

I've recently installed VS 2015 RC and the Android Emulator seems to work great(it is very fast :)) except it can not connect to network. According to http://blogs.msdn.com/b/visualstudioalm/archive/2015/04/29/visual-studio-emulator-for-android-in-vs2015-rc.aspx the emulator should be able to connect to my WiFi card. I had a look at the emulator in Hyper-V Admin UI and it is configured in the same way as Windows Phone Emulator which works just fine. Any ideas?...Read more